Hjälp med akuttandvård i Odenplan

30 september 2021 patrick pettersson
image

Vi har god hjälp av tandläkare under hela livet. Undantaget kan vara innan våra tänder gjort sin bejublade debut i babymunnen. Efter det mår våra tänder bäst av att tas omhand på ett riktigt sätt. Först den dagliga skötseln därhemma, men därefter behövs det tandläkare.

Den planerade vården brukar sällan medföra problem, utan fungerar för alla. Vi får tänderna undersökta och finns problem blir de åtgärdade. Den dag vi råkar ut för akuta tandskador däremot kan det verkligen brinna i knutarna. Nu är det inte bara bra med tandvård, nu är det nödvändigt – och det fort.

 

Olyckor händer varje dag

Som tur är händer inte alla olyckor just dig, men risken är stor för alla att få en tandskada. Ibland behövs det inte mycket. Att snubbla över mattkanten hemma kan resultera i en utslagen tand, förutom att man kanske får andra skador. 

En annan typ av olycka som är vanlig är cykelolyckan. Varje dag välter ett stort antal personer med cykeln och skadar eller slår ut tänder. Oftast handlar det dessutom om framtänder. Fler människor än vad man tror blir också av med tänder på grund av mycket otrevliga anledningar, som misshandel.

 

 

Snabb hjälp med akuttandvård i Odenplan

Den självklara anledningen till att det är bråttom är att det gör väldigt ont. Man behöver få smärtstillande, och skadorna behöver bedömas och åtgärdas akut. Har man fått en hel tand utslagen är tiden viktig av ännu en anledning – ibland kan en tand växa fast igen om den sätts tillbaka på rätt sätt.

Har man råkat ut för en skada är man troligen uppskakad och har ont. Ta kontakt med Akuttandvård i Odenplan för att snabbt få en tid. Det enda som gäller är smärtlindring och behandling så fort det går – gärna samma dag. Det är inte roligt med tandskador, men de kan repareras.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola