Få rätt i migrationsrätt med en advokat i Göteborg

08 september 2020 jonas olsson

Ibland är det rätt bra med skyddade yrkestitlar och reglerade yrken. Du vill kanske faktiskt inte att vem som helst ska kunna få öppna en polisstation och att det blir fritt fram för den stationen att anställa vem som helst till polis. Oavsett utbildning. Eller att vem som helst kan kalla sig läkare, om man så är sopgubbe i grunden, och börja operera på människor. Likadant är med advokater. Det är hårda kriterier för vem som får lov att kalla sig för just “advokat”. 

Förutom de fyra och ett halvt åren med universitetsstudier måste du därefter spendera ytterligare ett par år som praktikant på någon juridisk verksamhet. Först därefter kan du ansöka om att tas upp i Advokatsamfundet, och en ansökan är ingen garanti för att de ska acceptera dig som advokat. Det är först när det sker som du får lov att använda titeln också som din yrkestitel och praktisera juridik i egenskap av advokat.  

 

 

Trygg representation

Och ganska bra är det väl ändå att kraven är så pass hårda? Då vet man att man får hjälp av en kompetent person som har tagit sig igenom alla de juridiska prövningar som en advokat har gjort. 

Har du till exempel flytt hit till Sverige från att ha varit förföljd i ett krigsdrabbat land behöver du kommunicera och bevisa dina flyktskäl för att få stanna. Då vill man inte ha en klåpare till advokat vid sin sida som ska förhandla om din migrationsrätt i Göteborg, för att ta ett exempel. 

Men eftersom det som sagt är en skyddad yrkestitel att få praktisera som advokat kan du vara säker på att det inte är Bengt-Göran, 56 år, som tröttnat på att arbeta med strössel som ska försvara dig i rätten eller lägga fram dina argument inför domstol. Det är en bevisat yrkeskomeptent advokat.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola