Duktiga tandläkare i Järfälla

29 april 2021 william eriksson

Många går till tandläkaren helt obekymrade. Men för vissa människor är ett besök hos tandläkaren en källa till oro. Att hitta en klinik där personalen månar om patienterna och får dem att känna sig trygga är värt besväret. 

Hör med vänner och bekanta vilka tandläkare de anlitar. Det känns alltid lite bättre att gå om man vet att någon annan som har tandläkarskräck känner sig trygg på kliniken man ska besöka. Ta en titt på internet och läs om de olika klinikerna. En bra plats att börja på är tandläkarejärfälla.com.

Varför inte göra det till en vana att besöka tandläkaren åtminstone en gång om året. På så vis kan man undvika problem med tänderna. En tandhygienist visar hur man gör rent sina tänder på bästa sätt. Det  finns så mycket mer att ta till än bara en vanlig tandborste. 

 

 

Håll tandtrollen och tandläkaren borta

Man kan undra varför så många använder en elektrisk tandborste när en vanlig är billig och den behöver inte laddas. Tandläkare menar att en eltandborste är skonsammare mot både tänder och tandkött. Med en vanlig tandborste är det lätt att man tar i lite för hårt vilket kan leda till att tandköttet börjar blöda. 

Sitter tänderna nära varandra? Då riskerar maten man ätit att fastna och bli kvar. Något som kan skapa karies som sedan blir till hål. Hos tandläkaren och på apoteket hittar man tandstickor. De finns i olika storlekar för kunna passa alla oavsett hur nära de sitter varandra. 

Med dem kan man försiktigt peta bort resterna som fastnat. Vill man ge munnen lite extra kärlek finns munskölj i olika smaker. Vissa innehåller fluor och hjälper till att hålla tandtrollen borta. De kan man ibland använda varannan dag. De gör inte bara rent i munnen och tar bort plack utan ger även användaren en frisk och härlig andedräkt. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola