Diskbänken – kökets viktiga interiördetalj

30 maj 2019 jonas olsson
Diskbänken – kökets viktiga interiördetalj

Diskbänkar är kanske inte den första interiördetalj man tänker på men de är väldigt viktiga. Förut kändes diskbänken som ett fult måste men detta har ändrats på senare tid.

Diskbänkar finns i alla former och storlekar och du kan utan problem välja en vacker och elegant variant som passar både dig och ditt kök. Själva diskbänken måste fungera väl, då den används ofta och slits mer än andra köksdelar. Dessutom ska den vara lätt att göra ren och hålla i alla tuffa lägen. Givetvis ska den även vara snygg och passa kökets övriga utseende.

 

Typer av diskbänkar

Det är ingen nyhet att det finns massor av olika typer av diskbänkar. Material och kvalitet varierar kraftigt. Oftast är de tillverkade i rostfritt stål som antingen är borstat eller blankt. Självklart är alternativen många och nyanserade. Det finns diskbänkar i granit, porslin, och betong för att nämna några. De erbjuds i olika storlekar, designer, och utföranden. Idén med den här variationen är att täcka kundens samtliga behov, preferenser, och önskemål. Med andra ord har du gott om val när du är på jakt efter just din diskbänk.

Tänk dig ett kök utan diskbänk

Tänk dig ett kök utan diskbänk – kan du det? Du har precis serverat en 5-rätters middag till dina vänner. Ni har ätit förrätt, huvudrätt, och efterrätt. Och druckit har ni också gjort. Ölglas, vinglas, och avecglas finns i mängder. Med andra ord har du en stadig diskho framför dig.

Men du har ingen diskbänk. Vart ställer du alla glas och tallrikar? Vart diskar du dem? Ok, visserligen är många kök utrustade med diskmaskin, men om dina glas är gjorda av kristall så kan du inte diska dem i maskinen. Så du behöver en diskbänk! Diskbänken är inget man tänker på i första hand men den har otroligt stor betydelse för ditt kök.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola