Välj grundvärme med värmepump

31 maj 2021 jonas olsson

Ibland kan det vara svårt att göra ett val gällande värmekälla. Vill du ha en värmekälla som är bekväm eller billig? Ska du välja något som alltid kommer leverera eller något som är miljövänligt? Eller går det att få en värmekälla som är allt detta i ett? Ja, det beror på hur du ser det. För det finns värmekällor som är mycket billiga i drift men som kostar ganska mycket att installera. Och tvärtom.

Sedan finns det de som är billiga att installera och billiga i drift, men som inte ger den där rejäla värmen som du kanske önskar dig ibland. Var inte orolig. Gör du en sökning på värmepumpistockholm.nu så kan du hitta många bra alternativ. Där kan du också få tips och råd gällande vilken värmekälla som kan passa för dig och ditt hem. Du ska ju alltid välja något som passar för din planlösning och boendeyta.

Grund och komplement

Många hus har endast en värmekälla och andra hus har flera värmekällor. Vilket är egentligen bäst? Ja, det är nog bara du själv som kan besluta det. Men i många fall finns det tips som säger att det är klokt att välja en grundvärmekälla och ett, eller flera, komplement. Det kan vara komplement som en snabb uppvärmning och mysfaktor i form av en braskamin. Eller en kostnadssänkande luftluftvärmepump, som ibland kan behöva en grundvärmekälla.

Du kan även välja andra värmekällor som solenergi eller vindkraft, med en annan värmekälla som träder in när solen är i moln eller vinden mojnar. Det är bara du som kan välja vad du vill ha och du ska alltid välja det som passar dig ekonomiskt och som är enklast för dig. Du ska inte behöva åka hem från jobbet för att slänga in flera vedträn i kaminen eller vägra åka på semester för att du måste passa din värmekälla.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola