Trädbesiktning i Lund

27 juli 2021 william eriksson

Misstänker man att man har ett sjukt träd på sin tomt ska man låta en arborist utföra en trädbesiktning. Detta eftersom träd som är sjuka ofta blir försvagade, vilket göra att de knäcks eller tappar sina grenar. Vill det sig riktigt illa kan någon då komma till skada eller så kan trädet falla över en byggnad. 

Vid en trädbesiktning undersöks hela trädet och man tittar på rötterna, stammen och kronan. Genom att titta efter olika symptom som påverkar trädets stabilitet och kondition kan man komma fram till ett lämpligt beslut. I vissa fall kan det räcka med att kapa vissa grenar, medan det i svårare fall oftast är bäst att ta ned hela trädet för att undvika olyckor. En arborist kan förutom trädbesiktning även hjälpa till med att fälla sjuka träd i tätbebyggda områden. Ofta använder man sig då av sektionsfällning och det sjuka trädet sågas ned bit för bit.

 

Använd rutavdraget 

För den som misstänker att den har sjuka eller rötskadade träd på sin tomt och vill utföra en trädbesiktning i Lund, finns det flera skickliga arborister att välja mellan. Eftersom priserna ibland varierar kan det löna sig att först jämföra priser. Som privatperson har man också möjligheten att använda sig av rutavdraget vid olika arboristtjänster som exempelvis trädbesiktning, trädfällning, stubbfräsning och vedkapning. 

 

 

Trädbesiktning med trädvårdsplan för friska träd

Även friska träd kan ha nytta av en trädbesiktning, i alla fall om man också upprättar en långsiktig trädvårdsplan. Genom att besiktiga ett träd kan en arborist ta reda på hur trädet mår och göra upp en plan för när det exempelvis är dags att beskära det. På så vis kan man påverka och styra hur stort trädet kommer att bli. Detta kan vara särskilt viktigt för träd som står nära hus, så att de inte växer sig för stora och skadar fasaden eller taket.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola