Service på bilen kan bli billigare

16 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Service på bilen kan bli billigare

Bilen är en gökunge i varje hushåll, sa alltid min far. Vad han menade med det är att vi i vårt samhälle är så beroende av bilen som fortskaffningsmedel, samtidigt som färre och färre vet hur man reparerar och underhåller själv. Detta gör att kostnaden ofta springer iväg när något större inträffar. Därför är det viktigt att se till att man följer den serviceplan som finns för bilen.

Bilservice

Håll nere dina kostnader

Det finns tre viktiga saker som du kan göra för att hålla nere dina bilservicekostnader. För det första: Gör regelbundet service på bilen. Det betyder var sjätte månad eller 1000 mil beroende på vad som inträffar först. Vid en service byts oljan och motorn kontrolleras för eventuella problem. För det andra, se till att du håller på koll på alla varningslampor som dyker upp i bilen.

Det är små saker som måste åtgärdas, men om de inte kontrolleras kan de orsaka större problem längre fram. För det tredje, använd ett välrenommerat servicecenter. Alla servicecenter är inte lika och om du använder ett välrenommerat servicecenter kan du försäkra dig om att du får bästa möjliga service för din bil. Ett tips är at kolla med Swe Auto, http://sweaautoservice.se/ 

 

Vilken service behövs

När det när det gäller bilservice finns det några saker som du måste ta hänsyn till. För det första, när är nästa service planerad? Det kan du ta reda på i din bils bruksanvisning. För det andra, vilken typ av service behöver du? Beroende på din bils ålder och märke finns det olika typer av service. För det tredje, var vill du ta din bil till service?

Du kan antingen gå till bilhandlaren eller hitta ett välrenommerat oberoende servicecenter. Och slutligen, hur mycket är du beredd att lägga ut på service? Bilservice kan vara dyrt, så det är viktigt att ta med detta i din budget.

 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola