Motverka håravfall på ett naturligt sätt

25 november 2019 jonas olsson
Motverka håravfall på ett naturligt sätt

Med hjälp av behandlingsformen PRP kan du motverka håravfall. Det är även en lämplig behandlingsform för dig som genomgått en hårtransplantation. Om du upplever att du tappar hår eller att du blivit tunnhårig den senaste tiden kan det vara värt att kolla upp om en prp behandling kan vara till hjälp. Fördelen med det är att det är ett helt naturligt ingrepp där du slipper besvär i efterhand. Om du inte tidigare hört talas om behandlingsformen kan du kontakta din närmaste klinik för att boka en konsultation. Då undersöker ni dina möjligheter och diskuterar fram om det är en lämplig behandling för just dig. Ni kan även lägga upp en plan där ni tillsammans kommer fram till hur många behandlingar som du behöver.

 

 

Märkbara resultat

 

När du genomgår en PRP-behandling är det normalt att du behöver ett antal behandlingar. Oftast gör man runt sex behandlingar men ibland kan det behövas fler. Vissa får resultat snabbt och då räcker det med cirka fyra behandlingar. Innan du kan genomgå din nästa behandling behöver du vänta en månad. Men många kan redan efter första behandlingen se märkbara resultat. Håravfallet börjar då avta och ditt hår känns fylligare. För att bibehålla den nya tjockleken och hårtillväxten kan man ibland behöva underhålla behandlingen. Men då räcker det att du genomgår någon enstaka behandling någon eller några gånger om året.

 

Eftervård och läkning

 

Ytterligare en fördel med behandlingsformen är att de flesta inte upplever några obehag efteråt. Det går också snabbt för huden att återhämta sig. En del kan uppleva en pirrande känsla i hårbotten direkt efteråt men det brukar gå över på några timmar. För några kan en lätt svullnad uppstå i hårbotten men även det brukar försvinna relativt snabbt. Ofta inom några dagar. Det är viktigt att tänka på att du varken ska duscha eller träna på 24 timmar efter genomförd behandling.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola