Modulhus är kul hus

15 september 2020 patrick pettersson

Vi människor har alltid gillat att röra på oss. Vi var nomader under många tusen år, och att vandra var självklart. En och annan känner sig nog besläktad med detta och tycker det är svårt att slå ner bopålarna en gång för alla. Andra kommer undan med att ha sommarstuga, resa mycket eller vandra på fritiden. Men allt fler satsar faktiskt på ett hem på hjul.

Prefabricerade bostäder eller så kallade modulhus som kommer i färdiga delar som monteras på plats är en annan flexibel lösning. De kan stå på en tomt så länge det finns behov, och sedan kan de demonteras och plockas isär, eller byta adress.

 

Ta med ditt hem på resan

Många tycker det är traumatiskt att flytta. Det kan vara för att man är tvingad på grund av nytt jobb, studier, eller en skilsmässa exempelvis. Men även det praktiska bestyret med packlådor som ska transporteras, lastas och lossas är tröttande. Tänk om du kunde ta med dig din inbodda och mysiga lägenhet nästa gång du byter jobb?

Husvagnssemester är intressant i sammanhanget. Den innebär att du rullar iväg ditt boende till en ny plats. Där kan du stanna ett tag, eller så gör du en turné och flyttar ofta. Den här typen av boende på hjul kommer nu i ny, uppdaterad version, ett modulhus. Att leva minimalistiskt med möjlighet att flytta runt är inne.

 

 

Miljövänligt och resurssnålt

Kanske har den här rörelsen att göra med att så många saker är små. Tänk på allt du kan göra med mobiltelefonen, som titta på film, jobba eller umgås med andra. Allt får plats i en handväska. Självklart blir det svårare att trycka ner porslinet, sängen eller husdjuren där. Men många gillar den utmaningen. Bered dig på att konceptet modulhus får en större plats i framtiden, fast samtidigt mindre, sett till ytan.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola