Kärleken och ett par magic balls

23 november 2020 Mikael Barani

Har du hittat den som du verkligen hör ihop med? Din själsfrände for life, så att säga. Det är en fantastisk känsla att veta att man är accepterat för alla sin styrkor och brister – precis som man är. Det är kanske den finaste gåva vi kan få och samtidigt ge till någon annan: Acceptans.
För det är först ur den känslan som man faktiskt också kan finna drivkraft till att inifrån vilja förändra de saker som kanske inte är så tilltalande när det kommer till ens personlighet och beteende.

Kärleken är ett pussel

Det är alltid kul att minnas hur man träffade den där speciella personen till att börja med. För kärlek är trots allt ett komplicerat pussel där man många gånger provar sig fram till vad man egentligen är attraherad av. Det är inte som om att man är som någon sorts magnetic balls som bara dras ihop till en klump av ren attraktionskraft.
Utan det handlar ibland om till synes slumpen – att man råkar vara på rätt plats var rätt tid, tillsammans. Då kan magi plötsligt uppstå mellan två personer, när man minst anar det.

För det brukar vara just den principen av att förälskelse och kärlek uppstår när man inte är redo. Garden är nere och det är då det finns utrymme för saker och ting att inträffa.
Med tiden inser man förstås att kärlek också är något som man aktivt måste ägna sig åt. När förälskelsens slöja dras undan och man verkligen har lärt känna varenda – det är då den mer ansträngande delen av ren relation börjar.

Det är också här som acceptans kommer in i bilden.
Att känna att den andra personer gör sitt bästa för att växa som människa, det är sådant som får en att vilja fortsätta och fördjupa relationen med den andra parten i förhållandet.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola