Boka tid för samtalsterapi i Västerås

17 februari 2022 Lily Hansen

editorial

Det kan ibland kännas tungt i livet av olika anledningar. Livet är inte alltid som en dans på rosor och stegen kan ibland kännas väldigt tunga att ta. Då kan man behöva hjälp för att man ska kunna ta sig ur det som känns jobbigt. Det kan vara både stort såväl som smått som gör att man inte riktigt mår bra just nu. 

Skilsmässor, dödsfall eller depressioner är alla saker som kan göra att man inte mår bra. Då behöver man hjälp. Den hjälpen kan bestå av att få prata med någon. Prata med någon utomstående som kan hjälpa en att komma ur det som är tungt och jobbigt. 

Med hjälp av samtalsterapi i Västerås kan det kännas bättre och inte längre lika tungt. Man får gå och prata med någon om hur man mår och bara av att få göra det kan det kännas bättre, om än bara lite grann. En samtalsterapeut kan guida en i rätt riktning och hjälpa till att reda ut känslor och annat så att man till slut mår bättre.

 

Samtalsterapi Västerås

 

Få verktyg i hur du tar dig ur jobbiga perioder i samtalsterapi

Med samtalsterapi får man också verktyg kring hur man kan hantera vissa situationer som uppstår. Vid dödsfall och sorg så är det viktigt att få ur sig den sorgen, så att man inte stänger den inne. Gör man det riskerar man att må sämre, då känslor alltid kommer upp till ytan så småningom. 

Man kan även gå i samtalsterapi tillsammans med sin partner. Detta kan vara skönt att få göra om man har svårt att kommunicera med varandra på ett bra sätt. Samtalsterapeuten lyssnar och tar in vad ni säger och känner för att sedan ge råd och tips om hur ni bättre kan samtala med varandra för att ha ett respektfullt och bra förhållande. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola