Boka konferens i Värmdö

25 maj 2021 Lily Hansen

En konferens handlar om så mycket mera än bara möten och utbyte av information. Under en eller flera dagar får personalen chansen att lära känna varandra utanför jobbet. Skapa nya band som leder till en högre trivsel på arbetsplatsen. Är företaget uppdelat i olika avdelningar är exempelvis en konferens i Värmdö perfekt. Genom aktiviteter och goda måltider skapas band mellan olika avdelningar. 

Att få en bättre förståelse för andra avdelningar och känna människorna bakom de interna telefonnumren gör stor skillnad i hur man senare kommer att interagera med varandra. Genom samtalen vid middagen lär man hur andra avdelningar arbetar och vilka svårigheter de stöter på i sin vardag. Att hjälpa varandra över avdelningsgränserna kan plötsligt bli roligt och inte lika skrämmande.

 

Teambildande aktiviteter

Förutom att konferensdagarna kan ge kunskap och insikt i det egna företaget är det ett fantastiskt tillfälle för teambildning. Men istället för att göra grupparbeten där alla ska sitta i grupprum och diskutera olika frågor så låter man deltagarna vara ute och röra på sig, och göra en så kallad samarbetsbana. 

I grund och botten handlar det om att gruppmedlemmarna ska lösa problem. Problem som kräver att de samarbetar. Vissa uppgifter är olika typer av tankenötter där de måste slå sina kloka huvuden ihop. Andra handlar om fysiska aktiviteter som även här handlar om att genomföra dem som ett team. Ett ypperligt tillfälle att sätta ihop personal som jobbar på samma avdelning eller som nästan aldrig träffas. Beroende på vad man vill uppnå.

 

Helhetskoncept

En vacker miljö med bra lokaler för möten, föreläsningar och grupparbeten är viktiga ingredienser. Kan man även ticka boxarna på bra logi, god mat och gott värdskap är förutsättningarna riktigt bra för en lyckad konferens. När deltagarna har det bra kan det leda till att de lättare tar till sig de tyngre delarna av schemat. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola