Behandlingar för ögonen i Stockholm

30 november 2022 Helen Johansson

editorial

Om du är i behov av en ögonläkare

Är du i behov av en ögonläkare i Stockholm? I så fall har du tur eftersom det finns många ögonläkare i staden som kan ge dig den vård du behöver. Här är en närmare titt på några av de vanligaste behandlingarna som dessa yrkesmän erbjuder.

image

Vanliga ögonsjukdomar att behandla

Behandling av glaukom
Ett av de vanligaste tillstånden som ögonläkare behandlar är glaukom. Detta tillstånd orsakas ofta av högt tryck i ögat, vilket kan skada synnerven. Om det inte behandlas kan glaukom leda till blindhet. Tack och lov finns det många olika behandlingsalternativ tillgängliga för dem som lider av detta tillstånd. Dessa alternativ omfattar medicinska ögondroppar, orala läkemedel, kirurgi med mera.

Behandling av gråstarr.
Katarakt uppstår när ögats lins blir grumlig. Detta kan ske som ett resultat av åldrande, skada eller andra tillstånd. Katarakt utvecklas vanligtvis långsamt och orsakar ingen smärta. De kan dock så småningom leda till blindhet om de inte behandlas. Kirurgi är det vanligaste behandlingsalternativet för grå starr. Under operationen avlägsnas den grumliga linsen och ersätts med en konstgjord lins.

Behandling av åldersrelaterad makuladegeneration
Åldersrelaterad makuladegeneration (AMD) är ett vanligt tillstånd som drabbar äldre vuxna. Den uppstår när makula (den centrala delen av näthinnan) försämras. Detta kan leda till suddig syn och till och med blindhet. Det finns inget botemedel mot AMD, men det finns behandlingar som kan bidra till att bromsa utvecklingen och förbättra synen. Dessa behandlingar omfattar injektioner, laserbehandling med mera.

Om du är i behov av en ögonläkare i Stockholm kommer du att vara glad att veta att det finns många alternativ tillgängliga för dig. Dessa yrkesmän erbjuder ett brett utbud av behandlingar för tillstånd som glaukom, grå starr och åldersrelaterad makuladegeneration. Så oavsett om du är i behov av en operation eller bara en rutinkontroll, se till att boka in ett möte med en ögonläkare i Stockholm idag! Om du vill ha mer information rekommenderar vi att du besöker https://www.lameramedical.se/ogonlaserbehandlingar/ och kikar in deras tjänster.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola