Är din elräkning oberäknelig?

12 juli 2019 jonas olsson
Är din elräkning oberäknelig?

Idag väljer allt flera att övergå till solenergi. Fördelarna är många, men en av de största är såklart billigare energi! Man säger att solceller är en långsiktig investering och det stämmer faktiskt. Så länge den är i bruk kommer du att tjäna in summan du betalat många gånger om. Därför är det extra viktigt att du både väljer en bra modell och att den installeras av skickliga leverantörer. NIBE Solcellspaket är en av de bättre modellerna. Det kan många återförsäljare och leverantörer intyga. När du letar leverantörer ska du också kika på vilka märken de har. 

 

 

För en billig peng

På leverantörernas hemsidor får du även information om tjänster och montering. På exempelvis http://bbrskovde.com/ finns tydliga prislistor du kan använda när du planerar inköpet. Att montera solpaneler är inte det lättaste, så här rekommenderas det att du kostar på dig den hjälp du behöver. Det lönar sig i långa loppet. Men ännu billigare kan det bli genom ROT-avdraget. Kort sammanfattat har du rätt att göra avdrag för de renoveringar eller installationer du gör i hemmet. Om du inte vet hur det går till så hjälper de flesta företag till med att lämna in ansökan.

 

Bara början…

Nu när du sparat in så mycket pengar på elen vill du kanske fixa i ordning resten av huset? En mindre renovering blir ofta större än väntat, så varför inte använda samma leverantörer du redan bekantat dig med? Givetvis har återförsäljare av solpaneler andra produkter och tjänster i samma kategori, bland annat värmepumpar, elpannor och oljepannor. Vissa företag ger även mängdrabatt, så om du vill skära ytterligare i utgifterna kan det vara något att tänka på. Planera långsiktigt och ekonomiskt. Ett gott råd är att surfa in på leverantörens hemsida för att läsa på om deras tjänster. Har du några frågor så går det bra att både ringa och maila!

 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola