Vardagen har förändrats

24 oktober 2019 Lily Hansen
Vardagen har förändrats

Att städa hemma är något som flera hushåll idag har allt svårare att klämma in i veckoschemat. Vi lever i en tid där mycket ska hinnas med, på lite tid. Veckan har fortfarande bara sju dagar, men våra måsten blir fler och fler. Vardagen har förändrats för svenska hushåll under de senare decennierna, vilket gör att fler hushåll upplever städning som ett onödigt och tidskrävande moment. Förutom jobb, aktiviteter, inköp, matlagning, egentid, umgänge, möten och ett flertal andra sysslor ska det dessutom avvaras tid för städning. Det är en svår ekvation att få ihop.

 

Vad innebär städning?

Städning är något som sker rutinmässigt, överallt, på ytor inomhus. Den som städar till yrket har titeln städare, städpersonal eller lokalvårdare. Det finns olika typer av moment i städningen beroende på vad man har för syfte. Att dammsuga, dammtorka, våttorka golv, skura toalett, tvätta handfat, tvätta fönster, skrubba ugn och rensa avlopp är bara några exempel på sådant som kan göras vid städning. Det finns flera husmorsknep för att underlätta städningen och få bort de värsta fläckarna, varav många innefattar bikarbonat och ättika.

 

Lägg energi på annat

När man flyttar ut är det tyvärr ett nödvändigt ont att flyttstäda sin bostad. Inför en flytt är det mycket som ska fixas och allt måste klaffa för att det ska gå så smidigt som möjligt. Bara flyttpackningen är något som är mycket tidskrävande och innebär en stress för många. Att dessutom behöva flyttstäda lägenheten när allt är nerpackat är ytterligare ett stort moment som är väldigt krävande. Fastbränd mat i ugnen, smutsiga fönster, klibbiga ytor i kylen och miljarder skåp att torka av låter inte som en dröm att behöva lägga energi på. För det finns exempelvis Flyttstädning i Stockholm att anlita. Då får man mer tid till annat, och kan stryka ett orosmoment från listan. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola