Välj roliga och utvecklande leksaker för barn i åldrarna 1-2 år

26 maj 2021 Cecilia Olsson

Att hitta rätt leksaker till sitt eget eller någon annans barn kan ibland kännas som en riktigt svår utmaning. Det kan vara svårt att veta vad som är uppskattat i en viss ålder och många vill att en leksak både ska vara rolig och utvecklande för barnet.

För barn i åldrarna 1 till 2 år är det ofta väldigt mycket som händer då de utvecklar bättre motorik och lär sig förstå mer om sin omgivning. Det finns många leksaker som kan bidra till denna positiva utveckling samtidigt som barnet får mycket glädje av att leka med dem.

Kvalitetsleksaker som kan hjälpa 

Lekakademin är en nätbutik som inriktat sig speciellt på leksaker som är lärande och bidrar till att barnet kan göra framsteg både fysiskt och mentalt. Hos Lekakademin finns leksaker för både inomhus och utomhus bruk samt böcker och pyssel som kan uppmuntra till kreativitet.

Det är väldigt lätt att navigera på sidan då det finns tydliga menyer som gör att man snabbt kan hitta den produkt man söker eller helt enkelt få fram hela sortimentet med leksaker och redskap som är anpassade efter barnets ålder. 

Det går till exempel att välja leksaker 1 2 år och direkt få upp de produkter som passar just den åldersgruppen.

Det finns goda anledningar att välja leksak efter ålder

Orsaken till att det kan vara bra att utgå från ett barns ålder då man ska köpa leksaker är för att de är säkerhetsmässigt anpassade efter hur gammalt barnet är. Ett barn på 1-2 år har en förmåga att stoppa det mesta i munnen, något som kan vara väldigt farligt om det handlar om små saker.

Därför innehåller inte leksaker för små barn mindre delar som kan plockas bort eller lossna. En åldersmärkning kan även finnas för att indikera svårighetsgrad på exempelvis en bok, detta för att barnet ska kunna få ut så mycket som möjligt av sin leksak.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola