Ta kontroll över hudtonen med brun utan sol

24 februari 2021 Cecilia Olsson

Brun utan sol är riktigt bra produkter att använda sig av för att få önskad färg på huden, vem vill inte ha en brun och jämn hy året om? Den vackra och friska lystern som infinner sig efter någon dag på stranden måste inte begränsas till de dagar man faktiskt kan befinna sig där, med brun utan sol kan man få den i stort sett när man önskar.

Produkter för olika behov och smaker

Det första man bör göra är att hitta en bra produkt som ger önskad brun utan sol-effekt. Det finns många olika varianter och man kan bland annat välja mellan de som gradvis bygger upp färgen och de som omedelbart ger ett synligt resultat. Något annat man bör fundera över innan man köper en produkt är vilken textur man föredrar. Har man till exempel torr hud så kan lotions eller oljor vara bra.

Gel och sprayer är andra alternativ som ofta är enkla att applicera och absorberas snabbt. Även mousse torkar fort och kan med fördel användas om man har mycket hår på kroppen.

Var noggrann vid applicering

Innan man applicerar sin brun utan sol produkt så ska man ta av sig kläder och smycken, det är också bra om man förberett sig genom att avlägsna döda hudceller med en peeling och huden ska vara rengjord. Produkten ska sedan appliceras i cirkulerande rörelser från handleder eller anklar och in mot mitten av kroppen. Det är i regel bättre att använda sig av flera mindre doseringar jämfört med några få stora eftersom det gör det lättare att få ett jämnt resultat. Det är även bra att använda sig av handskar som är anpassade för applicering av brun utan sol. 

Den som vill prova brun utan sol produkter av hög kvalitet kan kika på Sephoras sortiment. De har ett brett utbud som kan ge huden en efterlängtad brunfärg oavsett om det är sommar eller vinter. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola