Ta hand om din truck!

20 maj 2019 jonas olsson
Ta hand om din truck!

En truck är ett slags motorfordon. Dock finns det många olika slags truckar som går under benämningen. Beroende på användningsområde kan en truck se väldigt olika ut och fungera på olika sätt. Gemensamt är att en truck är motordriven och används till att lyfta saker med. Vanligast är så kallade motviktstruckar.

En truck lyfter allt från pallar till containrar. Olika modeller lämpar sig för olika typer av arbetsplatser. Alltifrån containerhamnar till sågverk, från lager till långtradare. Truckar är oumbärliga. För att köra truck behöver föraren ha ett så kallat truckkort, som ger denne behörighet. För att allt ska fungera som det ska och utan problem behövs, och krävs, också service av fordonet.

 

Vad säger lagen?

Arbetsmiljölagen föreskriver att ett gaffeltest ska utföras minst en gång per år. Service är nödvändigt både för att förebygga olyckor och för att undvika dyrbara och besvärliga avbrott i det dagliga arbetet. Även brandskyddskontroll skall utföras årligen på flera olika truckmodeller, exempelvis alla modeller med förbränning. Det är viktigt att anlita en firma som kan sin sak och som reparerar och kontrollerar alla förekommande märken och modeller. Om du, till exempel, är i behov av Truckservice i Göteborg finns det många företag som kan lösa dina problem och kan reparera och serva truckar på plats. Ett företag med välutbildade tekniker och mångårig erfarenhet är ovärderligt när det gäller att förebygga problem, eller lösa problem som redan uppstått. BIAB Truckservice är ett sådant företag.

 

Vad kan en pålitlig servicefirma hjälpa till med?

En bra firma med duktiga anställda kan ge rådgivning och föreslå lösningar på problem du kan tänkas ha. Några firmor tillverkar också reservdelar och tillbehör efter dina önskemål och behov. Det är också fördelaktigt att använda en känd och pålitlig firma till samtliga truckrelaterade ärenden. En firma som både klarar service, reservdelar, och som dessutom säljer begagnade truckar är verkligen guld värd!

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola