Se Ryssland med egna ögon

11 augusti 2019 patrick pettersson
Se Ryssland med egna ögon

Ryssland är ett enormt land som tyvärr för många svenskar mest är bekant som en vagt hotfull, politisk stormakt. Denna Rysslands position i världspolitiken riskerar ibland att överskugga det faktum att Ryssland är ett fantastiskt rikt land kulturellt och historiskt. Rysslands bidrag till litteraturhistorien är ovärderligt. Som musik- och balettland står Ryssland nästan utan like. Också när det kommer till religion är Ryssland en hänförande skattkammare, som rymmer både ikonfyllda ortodoxa kyrkor och Sibiriens schamaner. Allt detta gör Ryssland till ett oemotståndligt resmål.

 

 

Ordna visum lättare

 

Ett krux för svenskar som vill besöka landet är att man måste ordna visum till Ryssland. Som EU-medlemmar är vi ganska bortskämda med att röra oss fritt i andra EU-länder, och därför kan det verka oöverstigligt svårt när ett litet hinder som visum ställs upp i vår resväg. Men genom att ta hjälp av ett konsultföretag underlättas processen. Som exempel kan man nämna https://www.rysslandsresor.se/ Med företagets vägledning i ryggen kan du resa tryggt och självsäkert, och minimera missförstånd och språkförbistringar med gränsvakter och andra myndighetspersoner. Även om du talar god engelska eller till och med ryska kan en sådan interaktion bli besvärlig om du är nervös eller saknar rätt facktermer i ditt ordförråd.

 

Ta chansen!

 

För kortare vistelser kan man hitta visumfria lösningar. Till exempel kan man åka via Helsingfors och Tallinn på en femdagars Östersjökryssning med Sankt Petersburg som mål. Men med tanke på allt som Ryssland har att erbjuda är det kanske värt att slå på stort och boka in en längre vistelse för att få chansen att uppleva landet mer fördjupat och fylligare. Låt dig inte avskräckas av visumfrågan – är du ute i god tid och tar hjälp av ett konsultföretag så kommer du att kunna ordna visum lätt som en plätt (eller som ryssarna säger, блин, blin). Удачи – lycka till! 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola