Plexiglas är ett mycket användbart material

16 september 2021 Cecilia Olsson

Plexiglas är ett material som kan användas till väldigt mycket i ett hem. Plattorna kan bland annat användas som fönster i lekstugor, som innerfönster för att minska energiförbrukningen samt som avskärmning i ett rum vilket skapar en avgränsning där ljud stängs ute men inte ljuset. Skivor i Plexiglas kan även formas om de värms upp i ugnen eller med hjälp av en varmluftspistol, något som ytterligare öppnar upp för fler användningsområden. 

Vad är det som är så bra med Plexiglas?

Plexiglas kan användas som en bra ersättning för glas eftersom det är lättare att hantera samt kan vara betydligt mer slagtåligt och inte heller splitras i sylvassa skärvor om det skulle gå sönder. Plexiglas är dessutom naturligt UV-tåligt och kan användas både inomhus och utomhus. Produkten kommer vanligtvis i klart glas men finns även i en mängd färger och olika strukturer. 

Plexiglas är med andra ord ett mycket användbart material, som är starkt samtidigt som det är lätt att arbeta med och kan lösa många olika uppgifter i hemmet, på arbetsplatsen samt utomhus. Det kan användas till allt från praktisk ersättare av glas till dekorativa och funktionella föremål som man själv kan skapa genom att forma eller sätta samman skivor i Plexiglas. 

Plexiglas skivor i olika storlek, färg och med varierade ytstrukturer

E-plast.se säljer ett brett utbud av olika typer av Plexiglas och de kan även hjälpa till att kapa dem i önskat mått, så att man får hem skivorna i exakt den storlek man vill ha. Hos e-plast.se hittar man skivor i Plexiglas från 500 millimeter upp till 3 050 millimeter samt tjocklekar från 1,5 millimeter till 25 millimeter. Plexiglas skivorna kommer bland annat i fem olika färger och det finns även skivor med olika ytskikt, som exempelvis frostade skivor. Samtliga av de strukturerade skivorna släpper in lika mycket ljus som de klara.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola