Öppna din altandörr mot trädgården

Finns det något härligare än en altandörr som du kan låta stå öppen från morgon till kväll? De där varma sommardagarna när du kan låta både barn och husdjur springa in och ut precis som de vill. Värmen som slår in, de ljumma vindarna, ljudet från fågelsång och skrattande barn och doften från rosorna vid altanen. Ja, det är verkligen något visst med att ha en altandörr som du kan öppna upp mot din trädgård.

Ändå finns det många hus som inte har någon mer dörr än ytterdörren. Men om du har köpt ditt drömhus, och det inte har någon altandörr, så går det ganska enkelt att ordna. Hur svårt det är beror på vilken typ av byggnation du har, men alla hus kan ändå få en altandörr. Det enda som är viktigt innan du gör en håltagning är att välja vilken altandörr du vill ha, så att hålet passar för den dörr du ska montera.

 

 

Enkel eller dubbel?

Kanske har du en bostad som är svår att möblera om du väljer något annat än en enkel altandörr. Eller så har du möjlighet att slå på riktigt stort och välja dubbla altandörrar, som kanske även har fasta glaspartier på varje sida. På det viset kan du verkligen få ett rejält ljusinsläpp, och få ett parti som du kan öppna upp så att det känns som ett extra rum. Något du kan fördjupa ännu mer genom att välja samma golv på båda sidorna.

Passa på att välja det du verkligen vill ha med en gång. För även om det kanske känns lite dyrt när du ska montera dörrarna, så är det ändå billigare än om du ska göra om proceduren några år senare. Det är inte heller så dyrt som du kanske kan tro att varken göra en håltagning eller att köpa dina drömmars dörrar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *