Noggrann och genomtänkt trapphusrenovering

24 mars 2022 william eriksson

editorial

Kan det vara dags för trapphusrenovering i din fastighet? Det låter väldigt dyrt i och för sig. Men en trapphusrenovering är inte allt eller inget. Det behöver inte handla om att under flera veckors tid riva ut allt som finns i trapphuset och byta ut det.

En trapphusrenovering kan bestå av relativt små åtgärder som gör stor skillnad för hyresgästerna. Ibland kan det räcka med lite färg och att byta ut några inventarier, så har man skapat en helt ny look för trapphuset och genererat positiva känslor åt hyresgästerna. 

Vad som kan ingå i trapphusrenoveringen

En trapphusrenovering kan innebära en rad olika åtgärder som totalt sett lyfter hela trapphuset. Listan nedan är bara några få punkter som kan bli aktuella i samband med en renovering. Möjligheterna är många. Man behöver inte göra mycket för att uppnå stor skillnad.

  • Golvarbete – renovering eller nyläggning.
  • Lampor – själva armaturerna samt eldragning.
  • Renovering av fönster och byte av uttjänta delar.
  • Snickeriarbete av diverse slag.
  • Partier kring entrén som kan behövas fräschas till eller bytas ut. 
  • Dörrautomation för att höja säkerhet samt öka tillgängligheten för boende med rörelseproblem.
  • System för låsen – av säkerhetsskäl samt bekvämlighet.

 

trapphusrenovering

 

Tips på de allra enklaste åtgärderna vid en trapphusrenovering

Författaren Gary Keller skrev boken “The One Thing” som gick ut på att man ska identifiera den enda sak i tillvaron som – när den är åtgärdad – automatiskt löser många andra problem. Detta är ett gott råd även när man pratar om trapphusrenoveringar.

Om trapphuset upplevs som mörkt och murrigt, och alltid känns ostädat hur mycket du än lägger på städning, så kanske det är ljus som behövs. Byt ut fönsterrutorna, byt ut armaturerna och måla om väggarna i ljusare färger. Plötsligt har du en trappuppgång som ser helt annorlunda ut, för att du identifierade att där behövdes mer ljus. Svårare än så behöver det inte vara. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola