Lyfter kommer med mobilkranar i Västerås

31 augusti 2021 patrick pettersson

Ibland kan det verka omöjligt att utföra saker men det beror bara på att man inte har rätt redskap eller rätt kunnande. När det gäller att lyfta tunga saker är ibland en mobilkran lösningen. Mobilkranar fungerar ungefär som en vanlig tornkran men är monterad på ett lastbilsliknade fordon. Fördelen med en mobilkran är att den kan användas i trånga utrymmen och är mer flexibel är en tornkran. 

Den vanligaste typen består av en in- och utskjutbar bom av stål eller järn som är fastsatt med gångjärn på ett flak. Bommen höjs och sänks sedan med hjälp av kablar eller cylindrar. Oftast drivs det hela av en stark dieselmotor. En stor mobilkran kan lyfta upp till tusen ton.

Ibland skall ett stort projekt som kanske bara tar en dag utföras. Det kan vara spektakulära installationer som att få en nyrenoverad kyrkspira på plats eller bara att lyfta upp byggmaterial till hög höjd. När stora saker skall på plats är det enklaste sättet då att hyra yrkeskunnig hjälp med rätt utrustning som kan komma och utföra just det jobbet.

För företag med erfarenhet att arbeta med mobilkranar i Västerås är inget projekt för stort eller för litet och man har alla de försäkringar som krävs för att utföra de jobb som ibland kan medföra risker.

En mobilkran kan ha olika tillbehör

Moderna mobilkranar kan användas i många olika sammanhang och utför exempelvis pålningsarbeten. Man använder då en kran med lång räckvidd vilket gör att man inte behöver köra in i grunden eller schakten som därför kan grusa upp i förväg.

Andra tillbehör som gör mobilkranen till en så användbar maskin är personkorgar, som finns antingen som fasta eller hängande, och materialkorgar. Maskinerna kan, med erfaren personal, hyras under längre eller kortare perioder. I en välutrustad maskinpark finns också betongbasker, pallgaffel och självtömmare. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola