Livet med små skobeklädda

17 maj 2019 jonas olsson
Livet med små skobeklädda

Alla föräldrar kan känna igen den situation som uppstår när de små änglarna i ens liv skall förses med skodon. Ofta kan känslan bli att – vore det ändå inte väldigt bra med barfotalek? Faktiskt vadsomhelst vore bättre än att genomlida skrik- och bråkorgier i skoaffären med barn som troligen gärna vill vara skobeklädda – egentligen! Nå, i det klimat vi lever i är skor en nödvändighet stora delar av året, så låt oss se saken som den är – det går inte att komma undan den tunga plikten att köpa skor. Eller…vänta…

 

En alternativ verklighet

Tänk att sitta hemma i soffan, i lugn och ro bläddra och se bilder, välja och sedan få hemskickat just de rätta skorna för ditt barn. Hur bra låter inte detta? Idag kan du faktiskt göra så. Det krävs lite förarbete, men inte något större krångel alls. Barnskor, och även skor för lite äldre, är inte längre något att svettas över.

Enklast blir det om du vid lämpligt tillfälle har tagit mått på barnets fot. Är barnet på resonabelt humör kan detta göras när det är vaket, genom att man ritar av konturerna av foten på ett papper. Fungerar detta illa kan fotstorlek även kollas när barnet sover – men var då generös med längden. Bra tabeller finns för hur mycket längre själva skon ska vara. Välj storlek och modell, och se! köpet är gjort och skorna levereras till dig och barnet kan prova i hemmets lugna vrå.

Enkelt och prisvärt

Enklare än att beställa på nätet blir det inte, och skulle det mot förmodan inte passa är det enkelt att byta. Priser kan hållas låga, och sortimentet blir stort. Och inte blir det sämre när vissa butiker även har ett litet plussortiment av andra varor. För visst är det trevligt att även kunna fixa vantar och mössa?

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola