Laga klockan hos urmakaren

28 juli 2020 jonas olsson

Har du också tröttnat på slit och släng-mentaliteten med klockor nuförtiden? När man köper en klocka och verkligen tycker om den, vill man ha den kvar. Det finns ingen anledning att bara kasta den och sedan försöka hitta en likadan. Då blev den ju plötsligt dubbelt så dyr. Klockreparation är den enkla lösningen på problemet. En urmakare sysslar med att laga folks klockor, och han gillar det verkligen. Därför ska du kontakta ett företag som är specialister på både nya och gamla ur. Låt dem laga din favoritklocka.

 

Fickur från förr

Antingen du vill laga din favoritklocka, klockan du fick i present vid ett visst tillfälle, eller ett ärvt fickur, är inget för svårt för en hängiven urmakare. Gamla fina ur kan också lagas, och inte bara fickur. Även golvur, bordsur, väggklockor och pendyler får en chans till förlängt liv. Kanske är arvegods och speciella presenter vid ett jubileum sådant som är extra värdefullt att spara på. Det finns till exempel ett företag på Väddö i Roslagen, norr om Stockholm, som gärna tar sig an allt inom klockreparation. Om du kontaktar en sådan firma kan du få uret att fungera igen. Länktips: https://www.urmakare.se/

 

 

Återbruk är bra för miljön

Vi vill återanvända många saker, och därför är loppisfynd så populära. Men det är inte bara av nostalgiska skäl vi gillar gamla klockor. I många fall är konstruktionen gedigen och kvaliteten mycket hög på föremål från en tid där de tillverkades av utbildade mästare med stora kunskaper om hantverket. Det är annat än dagens massproducerade billighetsprylar som går sönder direkt.

Har du en klenod med kvalitet, så ta vara på den. Klockreparation är ett bra miljöval, och du bevarar minnen från tidigare generationer genom att vårda golvklockan eller bordsuret. Leta upp en bra urmakare. För en expert är det mesta möjligt att reparera.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola