Hur en arborist i Skåne kan hjälpa dig med trädfällning

27 februari 2022 william eriksson

editorial

En arborist jobbar med underhåll av träd. Den här formen av kultivering kan handla om beskärning av olika slag för att hålla träden friska och vackra. En arborist studerar träd och hur kultivera dem på bästa sätt utifrån den kontext som de växer i. Men en arborist i Skåne kan också avlägsna stubbar och träd som är döende eller har dött. Även planering av trädgårdar och parker ingår i arboristens arbete. Somliga arborister ansvarar också över att bevara träd och skog och har därmed ofta ett stort inflytande på miljön.

 

När är det dags att kontakta din lokala arborist?

Kanske har höstens stormar skadat din trädgård mer än du hade förväntat dig. Träd har fallit och det är svårt att veta vilka träd som går att rädda och vilka som måste tas bort. Eller så märker du att dina fruktträd har svårt att ta sig och att du inte vet hur du ska beskära just dessa träden på bästa sätt. Det är svårt att som privatperson veta hur du kan ta hand om och vårda din trädgård så bra som möjligt, något din lokala arborist kan hjälpa dig med. 

 

arborist Skåne

 

Hur jobbar en arborist?

Så det viktigaste i arboristens arbete är att vårda träd. En av de mest betydelsefulla delarna i detta arbete är underhållsbeskärning. Arboristen avgör då vilka grenar på träden som är svaga och inte kan räddas varefter dessa delar skärs bort. Det är viktigt att man beskär under rätt årstid. Givetvis går det att beskära året runt, men för att få bästa möjliga resultat skall man helst inte beskära träd under knoppning eller när löven börjar falla. Allt detta och mycket mer kan din lokala arborist upplysa dig om, och hjälpa dig med. För vem drömmer inte om en prunkande trädgård som kan göra grannarna gröna av avundsjuka.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola