Bland lussekatter och julstök

13 december 2019 Mikael Barani
Bland lussekatter och julstök

Äntligen Lucia! Alla som har ätit minst en lussekatt räcker upp en hand. Alla som har hunnit med och pepparkaka räcker upp den andra.

Lucia är verkligen en hjärtevärmande högtid. Speciellt om man själv har barn som går med i ett luciatåg. Som förälder är det så otroligt fint att se sina småttingar se lite allvarsamma ut samtidigt som de sjunger med till våra klassiska julsånger.
All stress med att hinna med att åka till förskolan för att hinna fånga barnen är totalt värt ansträngningen. 

En smart idé är att passa på att ta ledigt resten av dagen för att hinna med lite julbestyr. Har man redan avbrutit sitt flow, och blivit uppvärmas av barnens luciafirande, ja då kan man lika nära passa på.

Speciellt på förmiddagen på en vardag får man ju ha affärerna för sig själv. Bara att lägga upp ett schema över vilka butiker som man behöver köpa – oavsett om det gäller inköp av mat eller presenter.
Det är liksom inte någon trängsel ute i affärerna eftersom alla är upptagna med annat. 

Scenariot börjar ju se helt annorlunda ut om bara en vecka. Folk har kanske tagit ledigt från jobbet någon dag före julafton för att hinna med allt som ska göras sista minuten.

Nej, då är det bättre att utföra inköpen redan nu, oavsett om det gäller en docka eller extrautrustning bil Gröndal.

Sedan kan man med ro slå in klapparna i god tid inför julafton. Ingen stress eller svettande på själva julafton. Då vill man ju bara kunna chilla med lite must och ett par skivor vörtbröd på morgonen.

Det är faktiskt ett under hur långt man kommer med lite planering. Livet blir extremt mycket lättare bara av att slå sig ned ett par minuter varje dag och lista upp vad man behöver göra framöver.
Det skapar en riktigt god jul.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola