Behov av reparation av gasspisar i Stockholm

22 augusti 2021 jonas olsson

Gasspisar är något av naturens gåva till människan. Har du inte upptäckt detta tidigare är det hög tid att testa nu. Som fastighetsägare eller förvaltare är du förstås alltid på jakt efter bra och billiga lösningar till hyresgäster. 

Gasspisar är långlivade och driftsäkra och fungerar förstås även vid elavbrott. Man sparar en bra slant på elräkningen och allmänt eftersom gas kostar mindre och drar mindre energi vid användning. Naturligtvis kan dock även en gasspis gå sönder. Det handlar ofta om handhavandefel men kontentan blir densamma. Det krävs snabb reparation. Hyresgäster behöver kunna laga mat.

Varför slutar en gasspis att fungera?

Liksom med alla andra spisar kan mekaniska fel uppstå i en gasspis. Det är absolut inte något som hyresgästen själv ska ge sig på att felsöka. För att få en korrekt diagnos med efterföljande reperation av gasspisar stockholm ska en auktoriserad servicetekniker tillkallas.

Det vanligaste felet när en gasspis inte fungerar eller inte ger tillräcklig värme är att den helt enkelt är smutsig. Hålen där gasen ska komma ut måste hållas rena från sot och matrester och annat. Lämpligen kan den person som använder spisen börja med att grundligt rengöra hela spisen. Förvånansvärt ofta fixar detta problemet.

Snabba tjänster vid reparation av gasspis i Stockholm

När gasspisen slutat att fungera behövs oftast snabba åtgärder. Gasspisar finns oftast i vanliga hyreshus och är anslutna till Stockholms gasnät. Har inga större fel indikerats där behöver en servicetekniker tillkallas. En tekniker som sysslar med gas kan inte vara vem som helst.

Enligt lag behöver personer som arbetar med gas ha vissa utbildningar. Som fastighetsägare är du förstås angelägen om att så är fallet. Både fastigheten och hyresgästerna är värda att skydda. Visar det sig att spisen är bortom all räddning får det istället bli ett utbyte. Se till att firman du anlitar har kompetensen.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola