Att semestra med buss – en unik upplevelse

11 augusti 2019 patrick pettersson
Att semestra med buss - en unik upplevelse

Alla behöver då och då komma ifrån vardagslivets stress och strikta rutiner, och det bästa sättet att göra detta är att åka någon annanstans. Semestrar kommer därför i alla möjliga former, för att passa alla möjliga människor. Långt bort eller nära till hemmet, sol och bad eller shopping och stadskultur – variationerna är oändliga. Oavsett vad för sorts semester man vill ha finns dock en sak gemensamt – man måste komma till sin destination på något sätt. De vanligaste alternativen är flyg och tåg, eller i vissa fall bil, men det finns ett annat, billigare och mer lättillgängligt sätt att resa, nämligen att göra resor med buss. 

 

 

Ekonomiskt och miljövänligt

 

Bussresenärens ekonomiska vinster är väl kända. Flygresor kan vara mer än dubbelt så dyra som att åka buss, och även tåg ligger jämförelsevis på den dyra sidan. Bussen är dock inte alltid det billigaste alternativet. Att köra sin egen bil kan ibland vara – eller i alla fall kännas – billigare, särskilt när bensinpriserna är låga. Upplevelsen att köra sin egen bil kan också vara ganska lik upplevelsen av en buss. Man kör ju trots allt på samma vägar och det tar ungefär lika lång tid. Så varför ska man åka buss istället för att köra? Svaret är enkelt. Det är miljövänligare. Precis som i stadstrafik kan man på långdistansresor minska utsläpp genom att ha fler personer i samma fordon, och en buss är det fordon som kan transportera flest människor på en gång. 

 

Förplanerade semestrar

 

Utöver de ekonomiska och miljömässiga fördelarna har Bussresor ännu ett ess i ärmen, förplanerade semestrar. Många av de företag som hanterar busstrafik på långdistans erbjuder även färdigplanerade gruppresor, där saker som hotell, aktiviteter, och massor av andra upplevelser ingår i paketet. För den som snabbt vill ta sig bort från vardagen men inte orkar planera en hel semester själv fungerar dessa paket utmärkt!

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola