Allting börjar med ponnyridning i Stockholm

20 juli 2021 Lily Hansen

Man måste börja från början om man är nybörjare. Så är det med allting. Du kan inte bli chef på din först anställning. Du kan inte få kontrakt med Real Madrid efter din första fotbollsträning. Du kan inte cykla till Vladivostok direkt efter du tagit bort stödhjulen. Och du kan inte heller börja med en ardennerhäst när du för första gången ska lära dig att rida som litet barn. 

Då är det bättre att börja med en liten ponny istället. De är små, snälla hästar som är vana vid att ha barn på ryggen. Tempot är långsammare, och med organiserad ponnyridning går det alltid en hästskötare tillsammans med hästen som håller koll. Att gå på ponnyridning i Stockholm är kanske den första kontakten ditt barn får med hästar. Kanske med djur i största allmänhet. Vem vet vilket slag frö som du sår när du sätter barnet på hästryggen? 

 

OS-guld i sikte

Kanske är det där på ponnyryggen som ditt barn förälskar sig i ridningen. Kanske är det början på en makalös karriär inom hästsport. Din son eller dotter kanske blir den nya Malin Baryard eller Rolf-Göran Bengtsson. Men som sagt börjar allting från början. Ingen av Baryard eller Bengtsson kunde rida eller hoppa hinder på sin första ridlektion. Kanske började även deras karriärer med att de en gång fick prova på ponnyridning. 

Så låt ditt barn drömma stort. Ta drömmarna steg för steg. Börja med en ponny på en organiserad ridskola, avsluta med ett OS-guld i dressyr eller hoppning. Ingen vet som sagt vad som kan stå för dörren om du introducerar ditt barn för ponnyridning. Men då måste du också ta steget. Beröva inte ditt barn på upplevelsen av att få rida på en häst. Även om det inte leder till något OS-guld så är det alla dagar värt det. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola