Akuttandvård för lindring vid svår smärta och besvär

17 april 2020 Cecilia Olsson
Akuttandvård för lindring vid svår smärta och besvär

Om man inte tar hand om sina tänder noggrant varje dag kan det leda till mycket onödig smärta och besvär. Man ska vara noga med att borsta sina tänder samt även använda munskölj och någon form av tandråd dagligen. Genom att gå till en tandläkare eller tandhygienist kan man dessutom få veta om man har några ”problemområden” som innebär att det inte är något man måste åtgärda ännu, men som man bör vara extra noga med att göra rent för att det inte ska leda till något problem längre fram. 

Man ska även tänka på att skydda sina tänder om man ägnar sig åt aktiviteter eller sporter där det finns stor risk för tandskador. Det kan till exempel vara kampsport, freestyle eller ishockey, men det gäller samtliga sporter och aktiviteter som innefattar närkontakt, stor risk för fall och även risk att man skadas av utrustningen (exempelvis en hockeyklubba). Det finns lite olika tandskyddsmodeller som man kan köpa i handeln för att skydda sina tänder, man kan även få specialgjorda tandskydd hos tandläkaren för att de ska sitta bekvämare (i regel skyddar dessa tandskydd dessutom bättre än de man kan köpa i handeln).

Om man råkar ut för svår smärta i munnen eller skadar tänderna så att en del eller hela slås ut bör man söka upp en tandläkarmottagning så snart som möjligt. Söker man akuttandvård Odenplan så finner man Elisabeth Ådén Jangenståls tandläkarklinik. De jobbar alltid för att kunna ta emot patienter i behov av akut vård så snabbt som möjligt. På mottagningen använder de sig av den senaste tekniken och har även den modernaste utrustningen som finns på marknaden. Kliniken har funnits i 15 år och utför de flesta behandlingar inom tandvård. Parallellt har Elisabeth även arbetat för Cityakuten vilket har gjort att hon besitter stor erfarenhet av att behandla akutfall och tandvårdsrädda.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola