Vilket liv väntar ute på Hönö?

02 december 2020 Mikael Barani

Livet kommer utan någon direkt tydlig instruktionsbok. Vi börjar med att lära oss om reglerna genom våra föräldrar, familj och vänner. Sedan utökas den där kretsen till att omfatta resten av samhället och världen.

Frågan är om vi någonstans också lär oss om hur vi ska vara oss själva och hur vi ska ta tillvara på de gåvor som vi alla förds med.

Våga följa din inre kompass

För vi är alla unika, men detta är inte något som samhället egentligen är anpassat för i första hand.
Istället handlar det ofta om att man ska passa in så bra som möjligt i helheten, för det är så helheten går runt. Frågan är hur världen skulle se ut om man tog tillvara på allas individualitet med samma fokus som man arbetade med att få samhället att röra sig framåt.

Svaret på den frågan är upp till oss själva att ta reda på. Det är det livet är till för. 
Du gör inte någon en tjänst genom att vara liten och inte synas, utan det handlar om att våga leva ut din egen potential fullt ut.

Detta är förstås lättare sagt än gjort – speciellt om man genom hela livet umgås i samma område och med samma människor. Det är inte något fel i detta, men det finns alltid en risk att man då håller sig inom ramarna för de förväntningar som finns kring ens person.

Det gäller därför att kasta ut små trådar lite här och där för att se om något nappar. Ibland kan det ta flera år. Som att ställa sig i kö för att bo på Hönö utanför Göteborg: http://ockerofast.se/ockero-fastigheter/bostader/vara-omraden/hono.html.

Det kan ta några år, men en dag så kommer det ett erbjudande till dig om att bosätta dig därute.
Kanske är det just det som behövs för att du ska komma ifrån vardagen och våga följa dina drömmar. Det är bara att våga göra valet och hoppa ut i det okända. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola