Vi möts kring grillen

11 juni 2020 Mikael Barani

Även om det är en bra bit kvar till mål så märks det att livet så smått börjar sätta igång igen. Små steg framåt i skuggan av denna pandemi är något att glädjas åt. Det gäller förstås att ta det lugnt och inte leva som om det inte fanns ett virus bland oss. Då kan vi tyvärr råka ut för en andra våg, vilket såklart vore en hemsk upplevelse.

Däremot så är det en rent själslig lättnad att inte gå omkring och vara rädd längre. Att känna att livet faktiskt fortsätter även om det kommer att se annorlunda ut när dammet har lagt sig. 
För den första känslan är alltid att bli just rädd – innan man har lärt känna det som man kämpar mot. Från början sas ju dödstalen kunna ligga på en väldigt hög nivå. Även om varje död är en död för mycket så ser vi nu att dödligheten inte ser ut att ligga på de nivåer som vi tidigare befarade.

Detta gör också att vi med ett lite lättare hjärta kan njuta av sommarens värme. Att rulla fram gasolflaskan från primagaz.se och grilla tillsammans med våra äldre, på behörigt avstånd, är viktigt. För det är slitsamt att inte få spendera så mycket tid tillsammans med dem som vi älskar. Vi människor är trots att ett socialt djur och det tär på oss att inte få umgås som vanligt längre.

Just därför är grillning en så bra aktivitet. Vi får träffas, äta gott och njuta av sommarens värmande strålar. Sitter man dessutom runt grillen så tar elden kål på alla eventuella virus som färdas runt i luften.

Det gäller att bita ihop och hålla humöret uppe trots allt. Det kommer ju att komma en tid efter detta virus då vi kommer att kunna träffas som vanligt igen. För närvarande får vi dock nöja oss med umgänge på håll.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola