Ta din bil på spa

06 augusti 2019 Mikael Barani
Ta din bil på spa

När man ofta befinner sig ute på vägarna så får man snabbt sina favoriter. Det handlar om allt från bensinmackar till vägkrogar och spellistor.

Att behöva köra bil i både vardag och tjänst är nämligen något av en livsstil. Lever man en stor del av sitt liv i sitt fordon så blir både den och vägarna som ett andra hem. Det blir helt enkelt viktigt att trivas. Kanske ser man sin Volvo, Peugeot, Toyota eller vad det nu än är som en förlängning av en själv. 

Därför är det också viktigt att man håller bilen i toppskick. Det finns få saker som är värre än att plötsligt höra ett ovanligt ljud från bilen, för att någon kilometer senare stå still vid väggrenen. Nej är man beroende av bilen är det viktigt att jobba förebyggande. Regelbundna kontroller på en bilverkstad som man litar på gör livet enklare på sikt.

Ett bra exempel på stabila mekaniker är R M Bil & Motor i Limhamn i Malmö.
Befinner du dig i närheten av Limhamnsfältet är det bara att svänga förbi med bilen och låta de kunniga mekanikerna slänga ett öga på din bil. Bland annat så släcker man besiktningstvåor och utför service och reparationer på alla bilar oavsett märke. Vilket inkluderar  lätta lastbilar, släpvagnar och veteranbilar.

Ett besök hos mekaniker är aldrig bortslösat, eftersom du som minst får reda på att du kan köra vidare med vissheten om att allt rullar på som det ska.

På tal om det här med att sedan hitta bra vägkrogar och spellistor, ja då är sökmotorerna och streamingtjänsterna din vän. En snabb sökning ger vid handen att det faktiskt finns officiella guider över just vägkrogar. I varje fall när det kommer till de mest trafikerade vägsträckorna i Sverige.

Frågan är om inte det mesta smakar gott när man vet att motorn fungerar som den ska.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola