Motoroptimering och dess innebörd

27 juni 2019 jonas olsson
Motoroptimering och dess innebörd

Vad innebär en motoroptimering? Begreppet inkluderar tjänster för uppgradering av bil och lastbilsmotorer. Själva uppgraderingen görs för att optimera motorn. Detta betyder oftast en lägre förbrukningsnivå. Motoroptimering kallas även för chiptrimning, trimchip och trimboxar. Motoroptimeringen sker digitalt. Det är en justering av bilens eller lastbilens motorstyrenhet. Åtgärden kan även sänka förbrukningen hos en motor. Här spelar det ingen roll ifall motorn sitter i en bil, lastbil eller traktor.

 

 

Tack vare en uppgradering blir motorn mer effektiv och garanterar en bränslebesparing. För att utföra en motoroptimering bör du anlita bilexperter med kunskap inom digital optimering av motorer. Observera att programmen oftast är skräddarsydda. Därför är det smartast att kontakta någon som har erfarenhet inom området.

 

Vad kan motoroptimering hjälpa dig med?

En motoroptimering gör ett fordons motor mer effektiv och ekonomisk.

Det blir roligare att köra då motorn hanterar vridmomenten på ett bättre sätt. Ett specialanpassat motorprogram kan ge din bil större potential vid dess gasrespons och kraft. Om man vill uttrycka detta på ett enklare sätt så får du alltså en snabbare och mer responsiv bil.  

Motoroptimeringen ger motorn mer effektiva vridmoment. Vad betyder egentligen det? Det betyder att motorn kan utföra samma vridningar med en lägre belastning vilket självklart leder till högre effektivitet.

 

Spara bränsle med motoroptimering

Som sagt leder en väl utförd motoroptimering till bränslebesparing. Vi vet ju alla att en bränslebesparing betyder att spara pengar i längden.

Det anges att en optimering kan leda till en sänkning på 5 -10% av bränsleförbrukning. Självklart kan sänkningen både vara högre eller lägre beroende på bil och program.

En ökad effektivitet gör att fordonet kan spara bränsle. Fordonet kan använda sin kraft på ett smartare sätt. Det gör så att det blir mindre bränsle som går åt för samma körsträcka.

Allt går ut på att ha en effektiv optimering via en anpassad justering av motorn. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola