Få hjälp med trädgårdstjänster av din handelsträdgård

25 februari 2021 patrick pettersson

En av de bästa sakerna man kan göra när våren kommer är att besöka en handelsträdgård och insupa doften av växtlighet och blommor. Något speciellt spritter i kroppen när solen skiner längre på dagarna och växterna börjar titta upp ur jorden. Allt börjar om och livskraften blir starkare inom oss alla.

Då är det en underbar känsla att liksom bekräfta och bejaka våren genom att besöka en fantastisk handelsträdgård och köpa hem sina första uteväxter. Passa på att välja några blommor i din favoritfärg för att göra det extra trevligt!  

 

En handelsträdgård går i dvala med naturen

Under vintern sker sällan några synliga aktiviteter på en handelsträdgård, men planering, plantering och annat arbete pågår åtminstone för ledningen. Dessutom har de även andra uppdrag och Trädgårdstjänster som de utför under våren och försommaren. Den öppna och offentliga verksamheten vilar dock i dvala, precis som naturen själv.

Om du funderar på vilka trädgårdstjänster du kan köpa från en handelsträdgård kan du läsa mer på exempelvis Stånga Trädgårds hemsida: http://www.stangatradgard.se/. Ofta genomför man beskärning av buskar och träd på vår eller höst, och det kan vara smidigt att påbörja arbeten med plattsättningar, murar och liknande redan på vårkanten. 

 

Trädgårdsmästare och florister

På en handelsträdgård jobbar oftast både trädgårdsmästare och florister. En utmärkt kombination som kan allt möjligt om blommor såväl som hur du planerar en trädgård och tar hand om dina växter, både inne och ute. Och vad kan väl vara mer inspirerande än att få tips från någon som verkligen är expert på området?

Vill du göra om hemma i din trädgård så är det en smart idé att rådgöra med en trädgårdsmästare eller en trädgårdsdesigner från din lokala handelsträdgård. De kan allt om lämpliga väderstreck, växtkombinationer, säsonger, zoner och annat som är viktigt att veta för att skapa en välplanerad och vacker trädgård.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola