Ett stöd för att kunna leva fullt ut

13 juni 2019 jonas olsson
Ett stöd för att kunna leva fullt ut

Vill du lära dig måla med tårna? Spela ett instrument? Slappa i parken eller lära dig allt om rymden?  Det kan du! Med personlig assistans i Skåne blir allt möjligt!

Funktionsnedsättning ska inte begränsa någon i från att leva sitt liv till max. Att få utforska sina intressen, drömma om framtiden och testa nya saker är grundläggande element för personlig utveckling som ingen ska behöva ge upp.

Alla ska få chansen att upptäcka nya platser och forma vänskapsband med intressanta människor. Få känna solen i ansiktet ute på den skånska slätten eller havsbrisen på stranden tillsammans med någon som är trygg och ser till dina behov.

 

Livet är inte bara eviga lördagsnätter och spännande utflykter.

Vi har alla en vardag att ta oss igenom. Tråkiga men livsnödvändiga ärenden som bara måste göras. Men med rätt människor omkring sig känns allting lättare. Vardagsmaten blir godare, sysslorna roligare och måndagen känns inte så himla grå längre.

Att hitta rätt assistent för att höja sin livskvalité kan vara knepigt. Det är mycket som ska stämma för att kunna slappna av och känna sig hemma med varandra. En person som är där i med- och motvind, och som inte är rädd för att söka upp äventyret och hitta vad Skåne har att erbjuda för just era intressen och behov.

Utvecklas tillsammans med andra.

Personlig assistans innebär att skapa möjligheter för dem som har begränsade möjligheter. Ett bra assistansbolag ska hitta sätten som möjliggör. Det kan innebära kurser och aktivitetsträffar tillsammans med andra vårdnadstagare i liknande livssituationer. Sådant stärker självkänslan och bygger självförtroende.

Tänk dig en helkväll med musik, sommar- och julfester eller några längder i simbassängen. Sådant stärker livsandan och livskvaliteten Eller om en brukare har en särskild hobby som hen vill ägna sig åt. Det finns vägar att göra detta möjligt för alla om assistansen sköts rätt. Tillsammans blir dagarna roligare och möjligheterna större!

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola