Byggmoduler hjälper stor konferens

25 februari 2021 patrick pettersson

Tänk att företaget har fått en kanonidé. Man har bestämt sig för att bjuda in alla kunder på en stor konferens. Det blir perfekt då det ligger ett konferenshotell alldeles i närheten. De kan hjälpa till med allt som behövs när det gäller lokaler, måltider och fika. Plus allt det där andra som man behöver för att konferensen ska bli perfekt.

Det finns bara ett litet orosmoln på konferenshimlen. Bara en liten sak som måste lösas, men allt står och hänger på om man hittar en lösning. Konferensanläggningen som man ska använda sig av har nämligen inte någon hotelldel. Gästerna kommer långväga ifrån och det kommer att vara aktiviteter både på ankomst- och avresedagen. 

 

VD:n får ett förslag

En dag när han sitter och diskuterar med konferensanläggningens personal yttrar sig en förbipasserande städerska plötsligt. Varför hyr ni inte bara byggmoduler? Hur smidigt som helst. Han snappar upp idén men frågar konferensvärdinnan: Ett helt hus för bara en natt? Så kort tid kan man nog inte hyra dem. Men tänker att det var ändå en bra idé.

 

 

Ett fungerande samarbete

När han samma eftermiddag sitter på kontoret ringer mobilen. Det visar sig vara ägaren till konferensanläggningen. Han undrar om de kan ta en fika och prata lite. Redan dagen därpå kommer personal från ett företag som skapar byggmoduler. De sätter sig ner tillsammans och diskuterar en stund. 

När samtalet är över har en lösning tagits fram som gynnar alla tre parter. Byggföretaget ska sätta upp ett hus som har ett rum var till varje deltagare. Det kommer att bli succé. När konferensen är över kommer konferensanläggningen fortsätta att hyra huset. Då kan de se om övernattning är något de kan lägga till i konferenspaketen. VD:n känner sig nöjd. Han måste verkligen komma ihåg att tacka städerskan och göra något fint för henne.

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola