Bärgning kan vem som helst behöva någon gång

13 juli 2019 jonas olsson
Bärgning kan vem som helst behöva någon gång

Visst är det trist att bli stående vid vägkanten eller ännu värre inne på någon grusväg i en mörk skog. Hur många skräckfilmer har inte börjat så? Nu behöver du inte direkt oroa dig för att något annat ska hända än att du behöver en bärgare. Visst kan det bli lite pinsamt när du glömt att du skulle tankat bilen eller lastbilen innan du gav dig ut längs vägen utan bensinmackar. Självklart finns det tusen andra anledningar till att du behöver bärgning. Lugn, det finns alltid hjälp att få.

 

 

Bärgning – en lösning på dina problem

Oavsett om bärgningen är akut eller om du har ett fordon stående på tomten som behöver bort men kanske inte just samma dag, så finns det bra firmor. När det kommer till fordon som inte är akuta så har du gott om tid att göra lite efterforskning. När bärgningen är akut är det bra att ha ett nummer färdigt inlagt i mobilen. Tänk på att alla firmor inte kan ta alla sorters fordon. Så det enklast är att hitta en firma som kan hjälpa dig oavsett om det är motorcykeln som strular eller ett tyngre fordon. Framför allt är det bra att ha lite extra koll om du kör tyngre fordon.

 

Undvika akut bärgning är det bästa

Självklart ska målet vara att inte behöva anlita någon för akut bärgning. Det kan också bli en dyr historia så det är värt att kolla upp olika firmor och se till att din försäkring täcker bärgning. Ett välskött fordon är ingen garanti men det minskar chansen. Sen är det de små detaljerna – se till så du fyller på med rätt olja, kolla över däcken och tanka inte bensin av gammal vana om du köper ett fordon som går på diesel. Se också till att ha mobilen laddad så du kan ringa om du blir stående. 

Fler nyheter

14 november 2022

Dags för förskola